Julgransplundring i Sockenstugan 13/1 2008

 


 

Julgransplundring 13 januari 2008

 

Det var ”liv i luckan” eller snarare i Sockenstugan, när hembygdsföreningen för första gången bjöd in till julgransplundring. Drygt tjugotalet barn och ett femtontal föräldrar hade mött upp för att med buller och bång avsluta julen för denna gång.
 

Helena Östman hälsade alla välkomna och därefter sjöngs julsånger av elever från klasserna 1, 2 och 3. En stark insats med tanke på att deras ledare, Eva Fahlberg, för dagen låg hemma i sjuksängen. De klarade ändå uppgiften med glans. Bravo!
 

Helena Östman och Britt-Marie Nilsson ledde danslekarna med god hjälp av alla föräldrar, som verkade minst lika roade av lekarna som alla småttingar. Göran Åsell förstärkte sången med sitt dragspel och med liv och lust avverkades Räven raskar-- Midnatt råder..,. En socker-bagare.. Björnen sover…och många, många fler julvisor.

Efter en välbehövlig vilopaus med fika blev det mera dans och många ”rakter” sköts upp  under stamp och tjut. Tomten, som var ute på sitt sista uppdrag denna jul, kom och delade ut påsar till alla barn. Men ingen julgransplundring utan att granen kastas ut och så blev det också här. Granen plundrades på kulor och glitter varefter alla hjälptes åt att förpassa den utanför husknuten under det att alla sjöng ”Nu är glada julen slut, slut, slut”.
 

En mysig avslutning på julen tyckte vi alla.

 
   
   
   
   
  FOTO: Maria Modin

Hit Counter