Julmarknad i Liden 2012

 Julmarknaden eller Julförsäljningen på Sockenstugan är en mångårig tradition.

Under tidigare år pågick den fredagskväll, lördag och söndag. De senaste åren har försäljningen inskränkts till enbart lördagar.
Hantverkarna, varav många välkända, erbjöd ett varierat utbud.
 

Där fanns Anders och Ann-Marie Sjölund med sina fina träarbeten och självklart Dagmar Högström med Rolf Lidbergalster. Siv Norberg sålde svampfärgat garn och tovat, Anna Ramm erbjöd handgjorda smycken, Margit Elfström hade en blandad kollektion av stickat och roliga handgjorda dockor på sitt bord, Agneta Norman hade massor av stickat för både barn och vuxna. Nya för i år var Stina Norman med skira lindockor, änglar och hembakat bröd samt Siv Berglund, som erbjöd filtar, vantar och sockor.

På plats fanns även Jenny Espegren som hade ”loppisförsäljning”. Lotterna i Hembygdsföreningens tog snabbt slut liksom det hembakade tunnbrödet.

Försäljarna samt ett flertal lidenbor hade gjort sitt bästa för att fylla kakbuffén och vi kundedenna dag fresta besökarna med 34 sorters kakor till kaffet.
 

”Chefade” över kaffekokning och servering gjorde Elsie Källman.

Allt skulle ha varit frid och fröjd om vi hade haft minst dubbelt så många besökare. Trots det låga antalet besökare knotade ingen av hantverkarna.
De flesta tyckte att försäljningen ändå gått ganska bra. Nästan alla var också villiga att packa upp igen på söndagen då det bjöds till julskyltning i Liden.

 

Text och foto: Yvonne Uhlin