Valborgsfirande på Vättaberget 2010

Valborgsmässoafton firades i vanlig ordning på Vättaberget. Vi i Hembygdsföreningen gläds åt att se många trogna besökare återkomma år efter år för att hälsa våren välkommen på toppen av berget. Traditionsenligt underhöll även i år Tages trio (Tage och Tomas Sehlberg och Arne Zander) med musik och historier och som allsångsledare.


Den sprittande musiken lockade Rolf Lindblom och Kerstin Åström upp på ”dansgolvet”i en smäktande vals.


Köket serverade soppa, smörgåsar och kaffe och ansvariga för förplägnaden denna kväll var Karin Backberg, Hjördis Olsson, Britt-Marie Nilsson, Ingrid Lindbergsson och Yvonne Uhlin.


Yvonne Uhlin hälsade välkommen och i ett kort vårtal påpekade hon att det finns hopp om vår trots de hittills kyliga nätterna och få soldagarna. Vi kan, medan vi väntar på vårvärmen, glädjas åt att ljuset har kommit och att dagarna blir längre och längre.

När det var dags för braständning tågade vi efter våra spelmän upp till brasan, där Mats Bergqvist och Torsten Källman, liksom många år tidigare, stod redo att tända brasan och låta raketerna gå i luften. Som sig bör sjöngs Vintern rasat… och andra vårsånger innan Arne Zander utbringade ett avslutande LEVE VÅREN!

 

 

Yvonne Uhlin