Hembygdsdagen 2010
 

”Tur med vädret hade vi i alla fall "inte” på vår Hembygdsdag 2010.

 

I hällande och ihärdigt regn samlades hantverkare och arrangörer för att ordna för de gäster som eventuellt skulle trotsa regnet och våga sig upp på Vättaberget. Vi beslöt att utesluta inträdesavgiften med motiveringen att de som kom hade gjort en bedrift och skulle inte behöva betala för det.

Under hela dagen var det ganska glest på gårdsplanen men i stugorna trängdes folk för att inhandla av hantverksutbudet, köpa tunnbröd, korv, lotter, göra fynd på loppmarknaden och smörja kråset med kolbullar.


När Tobbes Ukuleleorkester, som i ruskvädret, uppträdde inne i Hembygdsgården höjdes stämningen märkbart. Alla i den fullsatta lokalen sjöng, utan uppmaning, med i alla gamla klassiker, schlager och religiösa sånger som orkestern bjöd in till. Vilken medryckande spel-och sångglädje denna orkester bjöd på! Vi ser gärna att de kommer tillbaka till oss på Vättaberget.

I serveringen fanns ett utbud av goda maträtter och kaffegästerna frestades av ett dignande bord med läckra hembakade kakor och bullar.

Dagen avslutades med dragning i vårt Företagarlotteri. (vinnarna presenteras på hemsidan).

 
   
   
   
   
   
   
  Text och foto: Yvonne Ulin