En humla i hatt
 

Tänk om det fanns ett sån´t land…..

 

 

Tänk om det fanns ett sån´t land, ett land med bara ”beppar”, med mycket kärlek, underfundighet, sprudlande glädje och mycket humor. Vi var några som var i det landet, i Beppe Wolgers land, torsdagen den 10 april. Vi var där tillsammans med Sofia Andersson, Jan Boholm och Olof Sjögren.

Lidens Hembygdsförening hade inbjudit till en kväll på Vättaberget för att lyssna till Teater Soja och deras föreställning ”En humla i hatt”.
 

För oss som var där blir kvällen oförglömlig. Under en och en halv timme satt vi ofta skrattande och ibland också med tårar i ögonen, medan vi lyssnade till det fantastiska paret  Sofia Andersson och Jan Boholm, då de framförde valda delar av Beppe Wolgers otroligt rika repertoar.
 

Beppe var poeten, humoristen, konstnären, textförfattaren och humanisten och det hade Sofia och Jan fångat och presenterade på sitt alldeles speciella sätt. Hela föreställningen framfördes med en intensitet, livsglädje, värme och humor utöver det vanliga. Vi fick uppleva allt från Beppes ömsinta kärleksbevis till sin hustru Kerstin till den mer burleska ” Bunta ihop dem…”

Vi fick också ta del av några av Beppe Wolgers helt okända texter som Sofia, som bott granne med Beppe, fått tillgång till.
 

Allt detta till ackompanjemang av ”Sundsvalls bäste basist” Olof Sjögren.

Det var en kväll som vi gärna ser i repris.

Ett stort tack till Tessans Kök & Bar, som stod för service och förtäring till både skådespelare och gäster under kvällen.

 

 

Yvonne Uhlin

 

 

 

 

 

   
   
   
   
  Text och foto: Yvonne Ulin

 

Hit Counter